(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Tenim molt a celebrar. I un regal per tu. T’apuntes?

erre-de-vic-sant-jordi

Aquest mes d’Abril tenim moltes coses a celebrar i volem que tu també en sigues partícep. Segurament ja estaràs pensant en les vacances de Setmana Santa que tant han trigat aquest any a arribar. No creus? Nosaltres estarem uns dies fora gaudint d’aquest bon temps que ens acompanya i tornar amb molta energia i idees noves per donar-te el millor de nosaltres a través de l’alimentació.

Però és que a més, com ja sabràs la nostra empresa està ubicada a Vic, i a Catalunya tenim una festivitat molt especial el dia 23. Sant Jordi! Els elements centrals d’aquest dia és la cultura i l’amor, i ho celebrem amb llibres i moltes roses. Els carrers s’engalanen amb moltes paradetes plenes de llibres i tantes roses de diferents colors que és inevitable no sentir-ne l’olor.

Però saps quin és l’origen d’aquesta tradició tan maca? Al segle XV ja s’organitzava a Barcelona una fira de roses amb motiu de Sant Jordi. Acudien sobretot nuvis, promesos i matrimonis joves, i això fa pensar que el costum de regalar una rosa té l’origen en aquesta festa.
D’altra banda, l’origen de la festivitat associada al llibre el situen al voltant dels 1920, quan l’escriptor valencià Vicent Clavel i Andrés, director de l’editorial Cervantes, va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona i al Gremi d’editors i Llibreters organitzar una festa per promoure el llibre a Catalunya. La data escollida va ser el 7 d’octubre del 1927.
El 1929, durant l’Exposició Internacional de Barcelona, els llibreters van decidir organitzar-se i van sortir al carrer a muntar xiringuitos per presentar novetats i fomentar la lectura. La iniciativa va tenir tant èxit que es va decidir canviar la data i es va establir com a Dia del Llibre el 23 d’abril, dia que coincideix amb la mort de dos grans autors de la història de la literatura: Cervantes i Shakespeare.

Aquesta festivitat ha tingut tant de ressò que en el 1995 la Conferència General de la UNESCO va declarar el 23 d’abril Dia Mundial del Llibre i del Dret d’Autor.

I per seguir amb la tradició nosaltres també volem fer-te un regal. L’amor el posem en cada un dels nostres productes, i el pots rebre sempre que tu vulguis. Però per la cultura… et volem fer un regal que esperem que t’agradi.

Et regalem un conjunt de receptes per tal que puguis gaudir del pernil cuit curat de diferents maneres, sorprèn-te de com el pots arribar a gaudir! T’apuntes? Doncs és molt senzill. Sol cal que ens enviïs un mail a comunica@erredevic.com i t’enviarem el nostre petit llibre!

PrintFriendly and PDF

Post navigation