(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Què has de tenir en compte quan compres pernil cuit o gall dindi?

erre-de-vic-pernil-cuit-curat-gall-dindi

[Aclariment! Hem mantingut el post original tal com l’hem publicat el dia 21 de Maig, però volem fer un aclariment a l’afirmació que més avall podeu trobar: Per aquesta raó a Erre de Vic en cap moment afegim nitrats, nitrits, colorants, potenciadors dels sabors, sucres, proteïnes, etc. A Erre de Vic mai posem colorants, ni proteïnes afegides ni potenciadors de sabor, però nitrits, nitrats i fosfats depèn del producte.

A més per una informació més detallada de cada un dels nostres productes us compartim una taula amb el detall dels al·lèrgens en cada un dels nostres productes: Erre de Vic al·lèrgens.]

És molt habitual menjar carn, i sobretot processats carnis com són el pernil cuit o bé el gall dindi. És tan senzill de trobar-lo i tan bo que l’hem adaptat a les nostres rutines d’esmorzars, berenars i sobretot sopars. Per les seves característiques és molt recomanable que el consumeixin petits i grans, inclús si existeix algun problema de salut amb el qual hem de vigilar una mica més la dieta.

I si és tan habitual menjar-lo, com és que en la majoria d’ocasions el que s’ofereix com a pernil cuit o gall dindi, no ho és? Avui volem explicar-te què has de tenir en compte a l’hora de comprar aquest tipus de productes, és a dir, com saber si el que estàs menjant és realment el que et vénen i si és saludable per tu i la teva família.

L’elaboració, els aliments i aquells components que s’afegeixen per allargar la conservació, el tipus de menjar que se li ha donat a l’animal i com se l’ha tractat, dirà molt del producte final. Però anem pas a pas.

El pernil cuit s’elabora a partir de la pota del darrer del porc, a la qual se li retiren els ossos, tendons, cartílags i lligaments. Durant el procès, s’utilitza grans quantitats de sal i es tracta amb la calor. Però depenent del fabricant se li afegeixen diferents tipus de conservants i nitrits com nitrats per allargar la conservació i millorar l’aspecte del producte. Molts d’ells amb efectes secundaris poc desitjables per la nostra salut:

  • Colorants artificials i naturals per unificar el color de la carn.
  • Antioxidants i conservants per prolongar la vida de la carn.
  • Emulsionants, estabilitzants, espassant i gelificant que aporten textura i consistència a la carn, millorant així la presència del producte.
  • Potenciadors del sabor.

El gall dindi s’elabora a partir de la musculatura del pit desossat i sense pell. Un cop elaborada sempre mantindrà el seu mida, forma i textura de la peça original. És fàcil de reconèixer, ja que es detecten les vetes de greix pròpies de la carn. Tal com trobem en el pernil cuit, en el gall dindi també podem trobar potenciadors de sabors, fosfats, colorants… I amb molta freqüència se li afegeix sucre i proteïnes. Tot plegat té com a resultat l’elaboració d’un producte molt allunyat de lo natural i saludable.

[Per aquesta raó a Erre de Vic en cap moment afegim nitrats, nitrits, colorants, potenciadors dels sabors, sucres, proteïnes, etc.] La nostra elaboració és totalment artesanal i tenim com a objectiu crear un producte saludable i gustós.
Com a conseqüència els nostres productes no tenen un període de conservació tan llarg com el de qualsevol altra marca. Els terminis són curts, si, ho sabem, però és la nostra manera de fer les coses. Tenint com a premisses, la tradició, l’artesania i el respecte cap als aliments i als nostres consumidors.
Però tan important és com s’elabora un producte, com la vida i l’alimentació que ha tingut l’animal prèviament. No estem davant el mateix producte quan prové d’una cria super intensiva on l’animal és engreixat ràpidament sense poder moure’s, que un animal amb un procés de cria respectuosa. Les conseqüències en la qualitat de la carn són evidents entre ambdós processos.

I en aquest punt, Erre de Vic apostem per un animal que provingui de l’agricultura ecològica. Si oferim un producte de qualitat, ho ha de ser en totes les fases.

Doncs, què és el que hauríem de tenir en compte quan anem a comprar:

  1. Llegir detingudament les etiquetes i identificar cada un dels ingredients. En el cas que compris directament en una xarcuteria, demana-ho a la persona encarregada que et sabrà guiar.
  2. Tenir en compte el tipus de criança de l’animal és fonamental. Opta sempre per una cria respectuosa en comptes d’una intensiva i artificial. El segell de producte ecològic serà una garantia d’un producte de qualitat.
  3. És molt important que et guiïs per l’aspecte del producte, el seu color, la seva textura… Tant el gall dindi com el pernil cuit, elaborats de manera artesanal acostumen a tenir millor color, textura i sobretot sabor.
PrintFriendly and PDF

Post navigation