(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Pernil cuit curat caramel·litzat amb pinya al whisky

Receptes

Recepta guanyadora del 1er Premi del Concurs de Receptes de Clients d’Erre. 1ª Edició. 2008.

Glòria Canals Marata, SANT ESTEVE D´EN BAS

Preparació de la Salsa:

  • Peleu la ceba i l’api, talleu-los en làmines llargues i molt fines. Poseu-los al foc en una paella amb una mica de margarina o de mantega, com preferiu. Quan la ceba estigui cuita, però sense color, afegiu-hi el xerès. Tapeu la paella, deixeu reduir el vi i de seguida afegiu-hi la nata líquida. Poseu-hi un polsim de sal i manteniu la cocció lenta durant 15 minuts.

Preparació del Plat:

  • Un cop acabada la cocció, col·loqueu la salsa en una altra paella i afegiu-hi el suc de la pinya, un polsim de sucre morè i un altre polsim de nou moscada. Rectifiqueu de sal, si convé, i poseu-hi també un polsim de pebre de canyella. Deixeu que bulli molt suaument 5 minuts. Després coleu-la. Haurà de tenir la consistència d’una salsa lleugerament lligada.
  • Poseu els talls del pernil cuit curat en una safata que resisteixi la calor. Els talls han de tenir una certa simetria. Afegiu-los un polsim de sucre per sobre, aboqueu-hi el whisky una mica calent i enceneu-lo fins que l’alcohol es consumeixi totalment.

Emplatat:

  • Sobre els talls de pernil cuit curat, dipositeu els trossos de pinya i quan porteu la safata a taula tingueu a punt la salsa preparada ben calenta.
  • El contrast dels sabors ve donat per acompanyar el plat amb arròs basmati fet al vapor.

PrintFriendly and PDF