(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Pernil Cuit Curat amb pinya al whisky

Receptes

Preparació de la salsa:

  • Peleu la ceba i l’api, talleu-los en làmines llargues i molt fines.
  • Poseu-los al foc en una paella amb una mica de margarina o de mantega, com preferiu. Quan la ceba estigui cuita, però sense color, afegiu-hi el xerès. Tapeu la paella, deixeu reduir el vi i de seguida afegiu-hi la nata líquida. Poseu-hi un polsim de sal i manteniu la cocció lenta durant 15 minuts.

Preparació del plat:

  • Un cop acabada la cocció, col·loqueu la salsa en una altra paella i afegiu-hi el suc de la pinya. Rectifiqueu de sal, si convé, i poseu-hi un polsim de pebre de canyella. Deixeu que bulli molt suaument 5 minuts. Després coleu-la. Haurà de tenir la consistència d’una salsa lleugerament lligada.
  • Poseu els talls del pernil cuit curat en una safata que resisteixi la calor. Els talls han de tenir una certa simetria. Afegiu-los un polsim de sucre per sobre, aboqueu-hi el whisky una mica calent i enceneu-lo fins que l’alcohol es consumeixi totalment. Sobre els talls de pernil cuit curat, dipositeu els trossos de pinya i quan porteu la safata a taula acompanyeu-la de la salsa preparada ben calenta. És un plat exquisit!

PrintFriendly and PDF