(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Per què el nostre pernil és cuit i curat?

pernil cuit curat erre de vic

Hi ha una diferència molt gran entre el pernil cuit i el nostre pernil cuit curat. I no és que ho diguem nosaltres, sinó que tu mateix ho pots comprovar. Com? Tastant-lo. És llavors quan veuràs que hi ha textures i textura de pernil, gustos i gust de pernil. L’explicació? En la nostra manera de fer el pernil cuit, i ens basem en aquest procés per confirmar que el nostre pernil és un pernil cuit CURAT.

Com la majoria de vosaltres sabeu, el pernil cuit curat Erre de Vic 1952, és considerat un producte gourmet, ja que està fet a partir de peces senceres de porc i es treballa de forma completament manual per part del personal expert en mètodes artesanals, amb una maceració llarga. Durant tot el procés d’elaboració afirmem el gust, l’aroma i la qualitat pròpies del pernil. I és just en aquest procés on obtenim aquest resultat tan espectacular que en fa tan diferents.
Però com comença tot? Com és l’elaboració d’un pernil cuit curat?

El procés en si, és molt senzill, aliments de màxima qualitat amb un sistema de producció artesanal. Però baixem a detall perquè puguis entendre com ho fem.

Comencem amb la selecció dels nostres pernils, prioritzant proveïdors de la zona, així evitem que la carn passi per llargs desplaçaments. Apostem sempre per productes de km 0.

Un cop arriba la comanda de pernils a casa nostra, repassem que la seva temperatura sigui l’òptima i que cada una de les peces tinguin el color i l’aspecte desitjat. Sol així, podrem continuar mantenint la qualitat que defensem. I sí, repassem peça a peça, com antigament feien els nostres pares, un procés artesanal però amb el qual podem controlar tota la producció.
Un cop els pernils passen el primer procés de selecció els pengem un a un per passar-los a una sala de fred perquè reposin. Des d’on passaran a la sala de neteja per retirar si arriba el cas un excés de greix o tendons, per a una fase posterior afegir sal i nitrits. El control de temperatura, estat higiènic, valoració de la carn i penjat és fan en la mateixa operació. I ho fan tots els elaboradors, per norma.

És just en aquest moment quan arriba el moment més important en la producció d’un pernil cuit excel·lent. Per tal que la sal i els nitrits es reparteixin com cal, els pernils rodaran dins d’un tambor giratori durant més de 10 hores, de manera lenta però sense parar.

Un cop passades aquestes 10 hores com a mínim, el pernil tornarà a reposar durant més de 3 dies en una sala de fred. Tots curen més de tres dies, per això en podem dir cuit curat. Si es curen un mínim de tres dies serien només cuits, sense curar.
Envasarem els pernils reposats en motlles i els farem coure. Un cop cuits els envasarem al buit. Els pernils que es couen en llauna, un cop cuits i freds els deixarem reposar un o dos mesos per arrodonir el seu paladar.

És en aquest punt on ja poden ser llescats o bé distribuïts amb peces senceres per a la seva comercialització.

No fem servir ni colorants ni aromes carnis. El color, olor i paladar surten de la combinació de les transformacions hagudes durant dels processos de curació i cocció. Perquè creiem en l’ètica dels aliments. Una correcta alimentació comença per un producte 100% sa. I com que creiem en el nostre producte no utilitzem estratègies de màrqueting per atreure l’atenció del nostre consumidor. Els nostres envasos són igual de transparents que la nostra manera de fer

Ara, només, cal que facis la prova. Vés al mercat o a la teva tenda de confiança i demana pernil cuit curat Erre de Vic 1952. Tanca els ulls i tasta’l. Que et sembla? Bo, eh!

PrintFriendly and PDF

Post navigation