(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Història de les salsitxes Frankfurt

història salsitxes frankfurt

La història de les salsitxes és remunta fa 3500 anys amb els babilonis. Per tant podem esperar que a cada una de les cultures posteriors sempre hi ha hagut moltíssima tradició. No cal anar gaire lluny, a casa nostra també han sigut molt populars i són les protagonistes d’un plat típic de la nostra terra: botifarra amb seques.

Si fem un repàs històric d’aquest aliment, podem veure que ens han estat acompanyant al llarg de la nostra evolució.

A l’època grega, adaptaren la salsitxes i li varen donar el nom de Orya.

A l’època romana, es converteix en un plat molt típic, anomenat Salsus, convertint-se en protagonista de les festes lupercales, festes paganes anuals que es celebraven el 15 de febrer en honor al deu Lupercus.

És durant l’edat mitjana, que a cada regió comencen a aparèixer fórmules regionals amb mides, formes, textures i sabors totalment diferents les unes de les altres. I amb noms que denoten el seu lloc d’origen.

Al llarg dels següents anys es comencen a produir unes diferències nacionals bastant evidents. Mentre que en els països mediterranis elaboraven salsitxes més dures i seques. Al nord d’Europa eren més gruixudes, tendres i sobretot greixoses.

Però no és fins a mitjans del segle XIX, 1860, que a la regió d’Alemanya apareix la salsitxes frankfurt com la que coneixem avui dia. Una varietat totalment diferent de les que feien i degustaven a la zona. I com era habitual en el moment, el nom que se li dóna és el del lloc d’origen, en honor a la seva ciutat.
Aquesta salsitxes és especiada, fumada, i segons la tradició alemanya se li va donar expressament la forma mig corbada que actualment també podem apreciar. Aquesta salsitxa també va rebre el nom de “salsitxa dachshund”, nom que arribaria fins a Amèrica, on rebria el nom popular “salsitxes hot dog”.

Han passat els anys i s’han popularitzat tant que les podem trobar a gran part de les nostres llars. És per això que a Erre de Vic també hem preparat la nostra versió de salsitxes de frankfurt. Són úniques perquè només contenen pernil, gall dindi o pollastre, sal nitre i ascorbat sòdic. Tenen el punt just d’equilibri entre la carn i el greix, aquell que aconsegueix (a temperatura ambient) que es fonguin a la boca mentre les assaborim.

Són la versió més saludable, producte al qual se li ha otorgat el segell de producte ecològic. I el podràs trobar en cada un dels embalatges.

PrintFriendly and PDF

Post navigation