(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Exclusiu maridatge amb Erre de Vic 1952

erre-de-vic-maridatge-pernil-cuit-curat

Les nits d’estiu donen per a molt, com per exemple, petites festes improvisades a la fresca, llargues converses passejant i gaudint de la brisa, d’un cinema a la fresca, Però si arriba el moment que vols sorprendre, avui ensenyem com aprofitar una nit d’estiu oferint un maridatge molt diferent i especial.

El maridatge entre el vi i el menjar és el procés de casar metafòricament un aliment amb un vi amb la intenció de realçar el plaer de menjar-los.
Però abans de començar a parlar de menjar i vins, hem de tenir present 4 punts importants per tal que gaudeixis d’aquest maridatge:

 1. El vi t’ha d’agradar: Ningú millor que tu sap el que t’agrada i el que no, per molts consells d’experts que puguis rebre. Sempre tria els vins en funció dels teus gustos i deixa de costat les modes.
 2. Els vins forts se serveixen després dels vins lleugers: No volem beure un vi lleuger i adonar-nos que no sentim res, a causa del vi anterior que era molt més fort, oi?
 3. Tenir cura l’equilibri: Els menjars complexes han d’estar acompanyades per vins de sabors simples; per contra, els vins amb sabors i aromes rics i complexos es mariden millor amb plats senzills.
 4. Amb cuina regional, vins de la zona: Per completar un dinar regional no hi ha res més segur que obrir una ampolla de la mateixa zona. Casaran segur.

Ara bé, arribat a aquest punt on ja tenim clar les regles bàsiques per tenir èxit, el que et proposem és un maridatge entre vins i un dels nostres productes estrella i exclusius: la nostra gamma de pernils cuits curats.

 • Pernil cuit curat.
 • Pernil cuit curat amb mel.
 • Pernil cuit curat amb tòfona.

Us recomanem que els serviu per ordre i de cap manera, és serviran en una mateixa safata, ja que els gustos es podrien barrejar. A més, el pernil haurà d’haver estat reposant fora de la nevera almenys 5 minuts abans d’emplatar.

El pernil cuit curat

El producte insígnia d’Erre de Vic 1952 s’elabora al nostre obrador, en un procés artesà que prioritza el repòs de cada peça: el massatge dóna pas a un dilatat procés de maceració, sense saboritzants ni aromes artificials afegides, enmig del fred i el silenci de les cambres on, amb calma, es deixa reposar la carn fins que emergeix el seu color rosat i on s’aferma el seu gust tan característic, la simfonia d’aromes i la seva bona estructura.

Maridatge:
Tenim pernil per tant tenim greix, tot i que poquet al ser cuit. Per tant, àcid.
Et donem diferents opcions:

 • Si ens decantem per un contrast, escollim un sec una mica floral com un verdejo i moscatell d’Aragó per exemple.
 • Si juguem amb l’afinitat, triarem per un moscatell dolç de Màlaga, com per exemple un MR.
 • Si prefereixes deixar els convidats amb la boca oberta, afegeix melmelada d’albercoc sobre el pernil, regat amb un cava reserva que l’acompanyarà d’allò més bé, ja que és àcid i té bombolla, i les notes de mel al ser reserva farà que en el paladar tots els gustos estiguin equilibrats.

El pernil cuit curat amb mel

En la nostra recerca de la innovació i l’exquisidesa, hem creat el pernil cuit curat amb mel, una combinació explosiva i única al mercat. Seguint amb l’elaboració acurada i artesanal del nostre pernil cuit curat, afegim les quantitats concretes de mel en el moment que estem fent el massatge al pernil per tal que es reparteixi i quedi ben integrat.

Maridatge:
Et proposem dues opcions segons les teves preferències:

 • Escumosos o blancs estructurats i àcids o negres escumosos lleugers.
 • Blancs molt secs (fino, manzanilla) o fermentats en bóta, negres joves, lleugers i àcids.

El pernil cuit curat amb tòfona

La tòfona és un fong molt preuat en el món culinari a causa del seu excel·lent aroma que la fan única i sorprenent. Es coneixen unes quaranta espècies de tòfones, una trentena a Europa, però només unes poques presenten interès gastronòmic.
El nostre equip de I+D ha investigat quina de les varietats és la que millor casava amb el nostre producte insígnia, per tal de seguir elaborant productes gourmet, un regal per tots els nostres sentits. D’aquí neix el nostre pernil cuit curant amb tòfona, present en les diferents fires de la tòfona a nivell nacional.

Maridatge:

 • El sulfat de dimetil (DMS) de la tòfona és literalment, un potenciador dels perfums afruitats a la garnatxa negra, del syrah, del sauvignon, del verdejo i del Petit Manseng, que és un tret aromàtic dominant d’aquestes varietats! Per tan, qualsevol d’aquestes varietats s’escauràn perfectament.
 • Si el que voleu és acabar amb un vi amb cos, cal saber que els vins negres molt vells, desenvolupen molt sovint tonalitats aromàtiques de la mateixa família que les molècules dominants de la tòfona. Això explica i confirma la unió aromàtica clàssica, coneguda des de fa molt de temps, entre un gran Pomerol afinat, o un penetrant Rioja Gran Reserva, i un plat dominat per la tòfona. Serà una aposta segura!

 

Nosaltres a casa ens agrada gaudir del nostre pernil cuit curat amb un vi blanc ben fresquet o un bon cava! I tú, quines són les teves preferències?

PrintFriendly and PDF

Post navigation