(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Els bons hàbits s’aprenen a la taula

Els bons hàbits s'aprenen a taula

L’acte de menjar va molt més enllà del fet d’aportar aliments al nostre cos perquè sentim gana. Es tracta d’un moment on cal consciència plena de manera que aconseguim una nutrició adequada, a part d’un moment de plaer, que compartit o no, ens dediquem un instant a nosaltres mateixos. És el plaer d’alimentar-nos: nutricionalment i als nostres sentits. Tota una experiència en si mateixa.

Si bé, és cert que hi ha persones que no gaudeixen amb els àpats i que es limiten a consumir aliments, una bona part de la població mengem com a hàbit saludable i conscient respectant al màxim al cos. Ens agrada menjar.
Des d’ Erre de Vic estem convençuts que menjar adequadament i en consciència ens permet estar sans i, fins i tot, evitar problemes de salut.

Però ja cuidem bé tots els detalls que envolten un àpat? No només es tracta de menjar d’una manera sana i equilibrada, sinó que cal cuidar fins al més mínim detall per oferir-nos aquest moment de plaer. Cal cuidar la Qualitat, com la preparació i presentació dels nostres àpats, per després, gaudir-los en plena consciencia.
Preparar la taula, servir els aliments i menjar tranquil·lament sense interrupcions com el mòbil o la televisió, sembla avui en dia una tasca gairebé impensable.
Dinar o sopar, fins fa ben poc, era un moment d’unió familiar. On tots col·laboràvem preparant els aliments, la taula, recollint, etc., i sobretot, era un moment per seure tots plegats i explicar-nos com ens havia anat el dia, o què podríem fer.
A taula no només es menja, sinó que s’aprenen molts bons hàbits com són:
– no cridar
– compartir
– col·laborar
– seure bé
– esperar

Segur que hi ha moltes famílies que encara mantenen aquest bon hàbit i el tenen molt present dins de l’educació dels seus fills. I encara que sembli idíl·lic i senzill, no ho és. El dia a dia ple de tasques fora de casa, fan que quan arribem vulguem tenir-ho tot ràpid i còmode.
Però les recompenses són infinites quan ens dediquem temps. El menjar sempre és molt més bo i gustós. La tranquil·litat o les rialles que poden inundar per un instant la nostra taula, ens aporta pau. I sobretot tranquil·litat que estem fent les coses bé i ens estem alimentant tant per dins com per fora.

L’alimentació va molt més enllà dels aliments i cal tenir-ho present. Per això nosaltres ens encarreguem d’apropar-te els productes elaborats de manera sana, equilibrada i artesanal, i tu gaudeixis d’acabar de preparar-los i compartir-los a taula, sempre posant la consciencia plena al menjar.

Bon profit!

PrintFriendly and PDF

Post navigation