(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Tendències culinàries 2018

Erre-de-vic-tendencies-culinaries

Com sempre diem, menjar és tota una experiència. I sobretot avui en dia on podem trobar a la plaça del mercat productes de gairebé tots els països i receptes de totes les maneres, des de la cuina tradicional a la cuina més innovadora, plena d’escumes, textures i nous sabors.

I és que una de les coses bones que ens ha portat la globalització, viatjar i descobrir noves cultures, és la cuina. Estem habituats a menjar cada dia de manera diferent, però a la vegada ens hem tornat molt més exigents. I aquesta exigència és la que ens permet créixer i ser innovadors.

Des de de fa uns anys hem vist com les tendències culinàries anaven dirigides a prendre consciència per l’alimentació, apostant per un consum cada cop més sostenible i responsable i optant per productes de temporada, ecològics i locals. Cada cop es busca més l’excel·lència cuidant al màxim els productes, convertint-los en productes únics i dignes de ser considerats gourmets.

Nosaltres ho tenim clar i és per això que, elaborem productes gastronòmics mitjançant processos artesanals que mantenen les millors propietats de la carn definint el sabor i textura gourmet, però a la vegada elaborem productes alimentaris de qualitat, saludables i d’alta gastronomia, combinant la tradició amb la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).
I quin és el resultat? Brindem al consumidor opcions que barregen les nostres carns de qualitat amb fruites de primera qualitat; combinacions de dolç i salat, intenses i sofisticades, ideals per sorprendre amb detalls i a les celebracions. Els nostres pernils cuits curats amb mel, tòfona, panses o macerats amb vi Cabernet Sauvignon són un clar exemple de la nostra aposta per propostes suggeridores, que no deixen indiferent.

Des dels nostres inicis hem apostat per la tradició i la innovació, però sobretot per la transparència amb els nostres processos, respectuosos amb el consum i cap al medi ambient. I el que ara s’ha convertit en una tendència culinària per aquest 2018, resulta que sempre han sigut els nostres valors més profunds.

Siguin o no, tendències culinàries, et volem apropar a casa teva la nostra gamma més innovadora que estem segurs que et sorprendrà per la seva textura i el seu gust. Peparat/da?

Els bons hàbits s’aprenen a la taula

Els bons hàbits s'aprenen a taula

L’acte de menjar va molt més enllà del fet d’aportar aliments al nostre cos perquè sentim gana. Es tracta d’un moment on cal consciència plena de manera que aconseguim una nutrició adequada, a part d’un moment de plaer, que compartit o no, ens dediquem un instant a nosaltres mateixos. És el plaer d’alimentar-nos: nutricionalment i als nostres sentits. Tota una experiència en si mateixa.

Si bé, és cert que hi ha persones que no gaudeixen amb els àpats i que es limiten a consumir aliments, una bona part de la població mengem com a hàbit saludable i conscient respectant al màxim al cos. Ens agrada menjar.
Des d’ Erre de Vic estem convençuts que menjar adequadament i en consciència ens permet estar sans i, fins i tot, evitar problemes de salut.

Però ja cuidem bé tots els detalls que envolten un àpat? No només es tracta de menjar d’una manera sana i equilibrada, sinó que cal cuidar fins al més mínim detall per oferir-nos aquest moment de plaer. Cal cuidar la Qualitat, com la preparació i presentació dels nostres àpats, per després, gaudir-los en plena consciencia.
Preparar la taula, servir els aliments i menjar tranquil·lament sense interrupcions com el mòbil o la televisió, sembla avui en dia una tasca gairebé impensable.
Dinar o sopar, fins fa ben poc, era un moment d’unió familiar. On tots col·laboràvem preparant els aliments, la taula, recollint, etc., i sobretot, era un moment per seure tots plegats i explicar-nos com ens havia anat el dia, o què podríem fer.
A taula no només es menja, sinó que s’aprenen molts bons hàbits com són:
– no cridar
– compartir
– col·laborar
– seure bé
– esperar

Segur que hi ha moltes famílies que encara mantenen aquest bon hàbit i el tenen molt present dins de l’educació dels seus fills. I encara que sembli idíl·lic i senzill, no ho és. El dia a dia ple de tasques fora de casa, fan que quan arribem vulguem tenir-ho tot ràpid i còmode.
Però les recompenses són infinites quan ens dediquem temps. El menjar sempre és molt més bo i gustós. La tranquil·litat o les rialles que poden inundar per un instant la nostra taula, ens aporta pau. I sobretot tranquil·litat que estem fent les coses bé i ens estem alimentant tant per dins com per fora.

L’alimentació va molt més enllà dels aliments i cal tenir-ho present. Per això nosaltres ens encarreguem d’apropar-te els productes elaborats de manera sana, equilibrada i artesanal, i tu gaudeixis d’acabar de preparar-los i compartir-los a taula, sempre posant la consciencia plena al menjar.

Bon profit!

Les dones dins d’Erre de Vic 1952

Fundadora Erre de Vic, dona emprenedora

Llarga és la nostra història, un negoci familiar per portar endavant la nostra idea del que ha de ser l’alimentació. Una alimentació basada en l’ètica i en el respecte cap a les persones, cap als animals i el medi ambient.

Aquest treball amb il·lusió i la lluita compromesa, ha estat sempre la nostra missió, començada i liderada des de la part més interna de l’organització, on avui encara forma part de nosaltres a través d’una persona plena de coratge durant el pas del temps, d’ahir, avui i sempre. La Cristina Erra, la nostra mare. I avui te’n parlem d’ella perquè creiem important també compartir amb tu un dels valors que ens ha transmès ella especialment amb cada una de les seves accions i paraules.

Volem compartir amb tu tots els esdeveniments que preparem, l’evolució dels nostres productes,… però també explicar-te la nostra part més íntima, la qual et permet entendre part de la nostra filosofia i perquè fem les coses com les fem.

La Cristina Erra és una de les ànimes d’Erre de Vic 1952, una dona que ha fet realitat que siguem ara on som, gràcies a la seva manera de ser i de fer:

 • Oportuna: ha sabut veure, unes necessites clares en un mercat i va trobar ràpidament el camí per satisfer-les.
 • Treballadora: sempre ha sabut a quina hora començava, però mai quan acabava repartint el seu temps entre el seu somni i la vida familiar, donant-nos tot el que hem necessitat.
 • Segura d’ella mateixa: sempre ha estat segura del camí que volia caminar, tot i que en moltes ocasions s’ha trobat amb moltes traves, a causa del temps que li ha tocat viure i el fet de ser dona.
 • Disciplinada: sempre ha tingut l’habilitat, de pensar en què és important i que no, i treballar per resoldre els problemes. Tant si fa mandra com si no.
 • Constant: el seu camí cap a l’èxit l’ha mantinguda sempre viva i amb ganes de seguir endavant.
 • Enfocada: sempre ha sabut quin era el seu objectiu, obtenir un producte de màxima qualitat amb el màxim de servei cap al client.
 • Adaptable: sempre s’ha adaptat als canvis per veure prosperar el negoci familiar.
 • Equilibrada: sempre ha sabut mantenir un equilibri entre la família i els seus fills, i l’empresa.
 • Lluitadora: per fer-se un camí professional en un món d’homes, per lluitar per a la llibertat de les dones i el seu reconeixement.
 • Intel·ligent: tot i que el seu pare la va privar d’estudiar, ella ha estat autodidacta i s’ha format per a poder donar al màxim de si.

I és que no podem dir menys d’una persona, que juntament amb el pare, ha lluitat per portar endavant una empresa de productes carnis, i que s’ha acabat convertint, en una empresa amb productes considerats productes gourmet, gràcies a la gran qualitat i els processos artesanals amb els quals elaborem cada una de les peces.
Davant dones així, tan fortes i plenes de coratge, només podem dir una cosa, gràcies per tot el que has fet i fas!
I sobretot, moltes felicitats que avui fas anys i voldrem celebrar-ho molts més anys amb tu!

Per què el nostre pernil és cuit i curat?

pernil cuit curat erre de vic

Hi ha una diferència molt gran entre el pernil cuit i el nostre pernil cuit curat. I no és que ho diguem nosaltres, sinó que tu mateix ho pots comprovar. Com? Tastant-lo. És llavors quan veuràs que hi ha textures i textura de pernil, gustos i gust de pernil. L’explicació? En la nostra manera de fer el pernil cuit, i ens basem en aquest procés per confirmar que el nostre pernil és un pernil cuit CURAT.

Com la majoria de vosaltres sabeu, el pernil cuit curat Erre de Vic 1952, és considerat un producte gourmet, ja que està fet a partir de peces senceres de porc i es treballa de forma completament manual per part del personal expert en mètodes artesanals, amb una maceració llarga. Durant tot el procés d’elaboració afirmem el gust, l’aroma i la qualitat pròpies del pernil. I és just en aquest procés on obtenim aquest resultat tan espectacular que en fa tan diferents.
Però com comença tot? Com és l’elaboració d’un pernil cuit curat?

El procés en si, és molt senzill, aliments de màxima qualitat amb un sistema de producció artesanal. Però baixem a detall perquè puguis entendre com ho fem.

Comencem amb la selecció dels nostres pernils, prioritzant proveïdors de la zona, així evitem que la carn passi per llargs desplaçaments. Apostem sempre per productes de km 0.

Un cop arriba la comanda de pernils a casa nostra, repassem que la seva temperatura sigui l’òptima i que cada una de les peces tinguin el color i l’aspecte desitjat. Sol així, podrem continuar mantenint la qualitat que defensem. I sí, repassem peça a peça, com antigament feien els nostres pares, un procés artesanal però amb el qual podem controlar tota la producció.
Un cop els pernils passen el primer procés de selecció els pengem un a un per passar-los a una sala de fred perquè reposin. Des d’on passaran a la sala de neteja per retirar si arriba el cas un excés de greix o tendons, per a una fase posterior afegir sal i nitrits. El control de temperatura, estat higiènic, valoració de la carn i penjat és fan en la mateixa operació. I ho fan tots els elaboradors, per norma.

És just en aquest moment quan arriba el moment més important en la producció d’un pernil cuit excel·lent. Per tal que la sal i els nitrits es reparteixin com cal, els pernils rodaran dins d’un tambor giratori durant més de 10 hores, de manera lenta però sense parar.

Un cop passades aquestes 10 hores com a mínim, el pernil tornarà a reposar durant més de 3 dies en una sala de fred. Tots curen més de tres dies, per això en podem dir cuit curat. Si es curen un mínim de tres dies serien només cuits, sense curar.
Envasarem els pernils reposats en motlles i els farem coure. Un cop cuits els envasarem al buit. Els pernils que es couen en llauna, un cop cuits i freds els deixarem reposar un o dos mesos per arrodonir el seu paladar.

És en aquest punt on ja poden ser llescats o bé distribuïts amb peces senceres per a la seva comercialització.

No fem servir ni colorants ni aromes carnis. El color, olor i paladar surten de la combinació de les transformacions hagudes durant dels processos de curació i cocció. Perquè creiem en l’ètica dels aliments. Una correcta alimentació comença per un producte 100% sa. I com que creiem en el nostre producte no utilitzem estratègies de màrqueting per atreure l’atenció del nostre consumidor. Els nostres envasos són igual de transparents que la nostra manera de fer

Ara, només, cal que facis la prova. Vés al mercat o a la teva tenda de confiança i demana pernil cuit curat Erre de Vic 1952. Tanca els ulls i tasta’l. Que et sembla? Bo, eh!

III Nit del Gourmet Català

Erre de Vic en la !!! Nit del Gourmet Català

Aquest dilluns començàvem la setmana anunciant-vos la nostra participació a la III Nit del Gourmet Català, organitzat pel Clúster Gourmet de Catalunya on cada any ens reunim les entitats i personalitats del món gourmet català, on aprofitem per presentar les nostres novetats.
La III Nit del Gourmet Català és considerada com la festa del producte gourmet català per excel·lència, acte que s’emmarca dins del Pla d’Actuació de Catalonia Gourmet per potenciar els productes dels associats. En el marc d’aquest esdeveniment, es va fer l’entrega dels Premis Gourmet, entre els quals destaca el guardó Gourmet Català de l’Any, que en aquesta ocasió va rebre la xef Carme Ruscalleda (7 estrelles Michelin).

L’acte va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, on de 18:00 a 20:00h, vàrem estar rebent clients, blocaires, cuiners i restaurants de gran renom, tots ells entusiasmats i molt receptius davant la varietat de productes de gran qualitat que les empreses catalanes presentem any rere any. Tant és així que la notícia se’n va fer ressò a diferents canals de comunicació del món de la ràdio i la televisió com TV3.

Veure Vídeo TV3

Un dels moments que vàrem gaudir va ser quan la xef Carme Ruscadella es va apropar al nostre estand per tastar tant el nostre pernil cuit curat, producte estrella dins de la nostra gamma, com les diferents varietats com el pernil cuit curat amb tòfona.

Erre de Vic i Carme Ruscadella
Un dels objectius d’aquest esdeveniment és fer entrega de premis i parlaments, que va tenir lloc a partir de les 20:00h, moment conduït pel xef Marc Ribas, i la cloenda a càrrec de la Hble. Sra. Meritxell Serret i Aleu, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Com cada any, el resultat d’aquesta experiència ha sigut molt satisfactòria i estem molt contents de pertànyer al Clúster acompanyant-nos entre les empreses catalanes gourmet en aquest llarg camí, on oferir productes de qualitat respectant els processos d’elaboració és l’objectiu comú de tots.

Amb la tardor, estrenem hàbits alimentaris!

erre-de-vic-tardor-alimentació-saludable

Estem a pocs dies de que oficialment comenci la tardor, i ja s’està fent notar. Els matins i els vespres són més freds, i ja no ens costa tan dormir, cosa que és d’agrair. Comencem a pensar a fer el canvi d’armari, per desar les peces de roba més estiuenques i tenir a mà, les jaquetes, els pantalons i algun jersei.
Però si fem el canvi d’armari per adaptar-nos a les noves temperatures, perquè no ho fem també amb l’alimentació?

Cuidar de la nostra alimentació significa pendre consciència de les necessitats del nostre organisme en el moment estacional en el qual ens trobem. I sobretot durant aquest període de tardor, és més important que mai, ja que amb l’inici del fred, la pluja i en general, el mal temps, el nostre organisme està més sensible i quedem exposats a l’astènia de tardor, o bé, també coneguda com a la depressió de tardor, deguda a la manca d’energia.

Mantenir els teus hàbits alimentaris en consonància amb l’època de l’any és fonamental per adaptar-nos.

Els aliments de temporada de la tardor, són rics en vitamines i plens de nutrients que ajuden a superar el cansament i la falta d’energia que a vegades acompanya aquesta estació. Tots ells s’han de consumir amb moderació, seguint una dieta equilibrada.

Abans de tot cal tenir present que:

 • El ferro a través d’aliments com la carn, el peix, els llegums, els fruits secs, els cereals integrals,… són imprescindibles per gaudir d’energia.
 • Les vitamines del grup B i C també ens aportaran energia i cuidaran del nostre organisme de la baixada de temperatures, per tant també les haurem de tenir molt presents en els nostres àpats.
 • Esmorzar bé, beure aigua i aprofitar els aliments de temporada són bons hàbits per afrontar la nova estació amb ànims.

Els aliments de temporada que cal aprofitar són:

 • Els bolets: pel seu sabor i textura són molt apreciats a la cuina, però a més posseeixen proteïnes, vitamines i propietats medicinals. Són molt pobres en hidrats de carboni (encara que més que les hortalisses), amb un pobre contingut calòric. Són riques en micronutrients com el iode, fòsfor, coure, ferro i precursors de la vitamina D i vitamina B.
 • Les castanyes: es caracteritzen entre la fruita seca per la seva abundància de midó i el seu pobre contingut en greixos. D’aquí que constitueixin una font d’energia molt vàlida. A més aporten potassi, magnesi, ferro i fòsfor. També són riques en antioxidants, vitamines C i E. Rostides resulten una delícia per al paladar.
 • La carabassa: la seva carn és un veritable tresor nutricional, ja que proporciona bones quantitats de betacarotè i vitamines C i E, implicades en el manteniment de la funció de la retina i l’agudesa visual. Gràcies a la seva riquesa en potassi ajuda al control de la tensió arterial, i a més resulta digestiva i conté poques calories. És ideal per preparar cremes i pastissos.
 • El moniato: és un aliment molt ric en nutrients antioxidants (betacarotè i vitamina C). A més, abunda en magnesi, ferro, fòsfor i calci. Tot i que es tracta d’un aliment calòric a causa dels seus sucres, no aporta greixos i sadolla molt, pel que en realitat evita que es mengi més quantitat d’altres aliments menys equilibrats. A més, es digereix amb facilitat.

Incorporar aquests aliments en la nostra dieta juntament amb el pernil cuit curat et permetrà mantenir un equilibri nutricional, ja que el pernil cuit curat té una concentració al voltant del 10% de proteïnes i de ferro que el nostre cos necessita diàriament. Però també posseeix zinc, potassi, fòsfor i magnesi, de manera que pots imaginar-te els beneficis que aporta el pernil cuit curat a la salut.
A més d’això, també té gran quantitat de vitamines del grup B, que tenen bones propietats per al sistema immunològic.

I com que a la tardor es recomana disminuir el consum de sal, et proposem la nostra varietat baixa en sal.

Des de Erre de Vic et desitgem que tinguis una molt bona entrada a la tardor i que sobretot la gaudeixis amb un dels millors plaers, l’alimentació.

5 formes diferents de gaudir el pernil cuit curat depenent de l’hora del dia

erre-de-vic-pernil-cuit-curat

Estem acabant el mes d’Agost, això significa que molts de nosaltres i potser tu també, estem tornant a les rutines després d’unes vacances ben merescudes. Tornar a la feina, la canalla, les activitats extres, activitats domèstiques i un llarg etcètera que si no ens ho prenem amb calma tot plegat, se’ns pot fer tot, una gran costa amunt.

Per això avui et parlarem de com facilitar-te aquesta tornada i de ben segur que t’encantarà, per què com sempre, anem un pas més enllà i no només et facilitem la tornada, sinó que el que pretenem és cuidar-te també per dins.

Només et demanem que tinguis sempre una mica de pernil cuit curat Erre de Vic a la nevera, i ara prepara’t per a saber en quin moment del dia i com el pots menjar per fer-ho sempre variat i equilibrat.
És important saber i respectar els àpats necessaris pel nostre organisme, que com ja sabem són 5: l’esmorzar, mig-esmorzar, dinar, berenar i sopar. Si mantenim aquestes ingestes el que estem fent és enviar-li al nostre organisme la informació que sempre estarà rebent aliments, per tant, els pot cremar per al correcte funcionament de tot el nostre sistema. En el moment que eliminem qualsevol àpat, el nostre organisme rep la informació que pot faltar qualsevol altra ingesta, per tant, seria bo convertir els aliments rebuts en greix com a dipòsit de reserva.
Per aquesta raó és tan important mantenir ben alimentat el nostre organisme. Així ens assegurem que tots els nutrients que ingerim són ben assimilats i no acumulem greix innecessari.

Et donarem 5 idees ben diferents de com introduir el pernil cuit curat en cada una d’aquestes ingestes. Així sempre tindràs més varietat alimentària i evitarem que la rutina també arribi a la cuina.

Per què el pernil cuit no és només per a fer entrepans!

Esmorzar
És l’àpat principal, per tant, hem de ser generosos per començar el dia amb molta energia.

Una bona torrada amb uns quants canonges, a sobre un tall de pernil cuit curat Erre de Vic, afegir fruits secs i una mica de mel. Per acompanyar seria perfecte un suc de fruites.

Mig esmorzar
En moltes ocasions, per no dir la majoria, aquest àpat ens enganxa o bé al carrer o treballant. És per això que hem pensat fer-ho molt senzill perquè puguis endur-te’l.

Pasta de full de pernil i formatge. Sol necessites una placa de milfulles, l’obres i al mig hi poses el pernil cuit curat Erre de Vic amb formatge. Tenques la pasta de full fent una trena i li poses una mica d’ou per sobre perquè quedi ben daurat. I llest per ficar-lo al forn a 220º durant 10′.

Dinar
Encara ens queda molt dia al davant, és per aquesta raó que és interessant que els dinars contemplin tots els nutrients que necessitem. Ara bé, tampoc no cal atipar-se, ja que d’aquí unes quantes hores hauràs de berenar i un excés d’aliments tampoc és bo.

Rissotto de pernil cuit curat Erre de Vic amb espinacs. Seguim la recepta tradicional del rissotto, i serà en els 10 últims minuts de cocció quan afegirem els espinacs i el pernil cuit curat laminat.

Aquest plat permet moltes alternatives i totes elles són gustoses i amb una gran aportació d’energia.

Berenar
Els berenars poden arribar a ser molt divertits, sobretot si estem a casa i acompanyats.

Crepes de pernil cuit curat Erre de Vic. En comptes de preparar els típics crepes dolços que aporten una gran quantitat de greixos no saludables i sucres, tria la versió més sana. A més, pensa que aquest àpat ha de ser més lleuger que la resta per la quantitat d’hores d’activitats que ens queda, per tant, una quantitat de sucre i greix que no serà cremat, no és saludable.

Sopar
És l’últim àpat i el que ens acompanyarà fins l’endemà mentre tenim una activitat pràcticament nul·la, ja que estarem descansant i dormint.

Carabassons farcits de pernil cuit curat Erre de Vic. Triem verdures per alleugerir l’àpat, que la vegada són molt fàcils de cuinar i a tothom agrada.
Per a l’elaboració podem seguir la recepta tradicional, però el farcit el fem amb ceba i pernil, una mica de pa ratllat per sobre i al forn! I pels enamorats del formatge canviem el pa ratllat per una mica de formatge laminat.
Que et sembla? Ets dels que utilitzaves el pernil cuit curat només per a fer entrepans? Ara ja tens diferents maneres de gaudir-lo mentrestant et cuides per dins.

Exclusiu maridatge amb Erre de Vic 1952

erre-de-vic-maridatge-pernil-cuit-curat

Les nits d’estiu donen per a molt, com per exemple, petites festes improvisades a la fresca, llargues converses passejant i gaudint de la brisa, d’un cinema a la fresca, Però si arriba el moment que vols sorprendre, avui ensenyem com aprofitar una nit d’estiu oferint un maridatge molt diferent i especial.

El maridatge entre el vi i el menjar és el procés de casar metafòricament un aliment amb un vi amb la intenció de realçar el plaer de menjar-los.
Però abans de començar a parlar de menjar i vins, hem de tenir present 4 punts importants per tal que gaudeixis d’aquest maridatge:

 1. El vi t’ha d’agradar: Ningú millor que tu sap el que t’agrada i el que no, per molts consells d’experts que puguis rebre. Sempre tria els vins en funció dels teus gustos i deixa de costat les modes.
 2. Els vins forts se serveixen després dels vins lleugers: No volem beure un vi lleuger i adonar-nos que no sentim res, a causa del vi anterior que era molt més fort, oi?
 3. Tenir cura l’equilibri: Els menjars complexes han d’estar acompanyades per vins de sabors simples; per contra, els vins amb sabors i aromes rics i complexos es mariden millor amb plats senzills.
 4. Amb cuina regional, vins de la zona: Per completar un dinar regional no hi ha res més segur que obrir una ampolla de la mateixa zona. Casaran segur.

Ara bé, arribat a aquest punt on ja tenim clar les regles bàsiques per tenir èxit, el que et proposem és un maridatge entre vins i un dels nostres productes estrella i exclusius: la nostra gamma de pernils cuits curats.

 • Pernil cuit curat.
 • Pernil cuit curat amb mel.
 • Pernil cuit curat amb tòfona.

Us recomanem que els serviu per ordre i de cap manera, és serviran en una mateixa safata, ja que els gustos es podrien barrejar. A més, el pernil haurà d’haver estat reposant fora de la nevera almenys 5 minuts abans d’emplatar.

El pernil cuit curat

El producte insígnia d’Erre de Vic 1952 s’elabora al nostre obrador, en un procés artesà que prioritza el repòs de cada peça: el massatge dóna pas a un dilatat procés de maceració, sense saboritzants ni aromes artificials afegides, enmig del fred i el silenci de les cambres on, amb calma, es deixa reposar la carn fins que emergeix el seu color rosat i on s’aferma el seu gust tan característic, la simfonia d’aromes i la seva bona estructura.

Maridatge:
Tenim pernil per tant tenim greix, tot i que poquet al ser cuit. Per tant, àcid.
Et donem diferents opcions:

 • Si ens decantem per un contrast, escollim un sec una mica floral com un verdejo i moscatell d’Aragó per exemple.
 • Si juguem amb l’afinitat, triarem per un moscatell dolç de Màlaga, com per exemple un MR.
 • Si prefereixes deixar els convidats amb la boca oberta, afegeix melmelada d’albercoc sobre el pernil, regat amb un cava reserva que l’acompanyarà d’allò més bé, ja que és àcid i té bombolla, i les notes de mel al ser reserva farà que en el paladar tots els gustos estiguin equilibrats.

El pernil cuit curat amb mel

En la nostra recerca de la innovació i l’exquisidesa, hem creat el pernil cuit curat amb mel, una combinació explosiva i única al mercat. Seguint amb l’elaboració acurada i artesanal del nostre pernil cuit curat, afegim les quantitats concretes de mel en el moment que estem fent el massatge al pernil per tal que es reparteixi i quedi ben integrat.

Maridatge:
Et proposem dues opcions segons les teves preferències:

 • Escumosos o blancs estructurats i àcids o negres escumosos lleugers.
 • Blancs molt secs (fino, manzanilla) o fermentats en bóta, negres joves, lleugers i àcids.

El pernil cuit curat amb tòfona

La tòfona és un fong molt preuat en el món culinari a causa del seu excel·lent aroma que la fan única i sorprenent. Es coneixen unes quaranta espècies de tòfones, una trentena a Europa, però només unes poques presenten interès gastronòmic.
El nostre equip de I+D ha investigat quina de les varietats és la que millor casava amb el nostre producte insígnia, per tal de seguir elaborant productes gourmet, un regal per tots els nostres sentits. D’aquí neix el nostre pernil cuit curant amb tòfona, present en les diferents fires de la tòfona a nivell nacional.

Maridatge:

 • El sulfat de dimetil (DMS) de la tòfona és literalment, un potenciador dels perfums afruitats a la garnatxa negra, del syrah, del sauvignon, del verdejo i del Petit Manseng, que és un tret aromàtic dominant d’aquestes varietats! Per tan, qualsevol d’aquestes varietats s’escauràn perfectament.
 • Si el que voleu és acabar amb un vi amb cos, cal saber que els vins negres molt vells, desenvolupen molt sovint tonalitats aromàtiques de la mateixa família que les molècules dominants de la tòfona. Això explica i confirma la unió aromàtica clàssica, coneguda des de fa molt de temps, entre un gran Pomerol afinat, o un penetrant Rioja Gran Reserva, i un plat dominat per la tòfona. Serà una aposta segura!

 

Nosaltres a casa ens agrada gaudir del nostre pernil cuit curat amb un vi blanc ben fresquet o un bon cava! I tú, quines són les teves preferències?

3 Plats que fusionen el dolç i salat de l’estiu

erre-de-vic-productes-dolç-salat-estiu

Si pensem en l’estiu, són moltes les sensacions que ens traslladen a aquesta estació, des de la mateixa calor, l’olor a platja, els colors propis d’aquests dies, menjar-se un gelat després d’un llarg dia, però sobretot, la fruita.

La natura ens proporciona una sèrie d’aliments diferents per a cada estació, però la fruita de l’estiu és molt diferent de la resta de l’any: variada, plena de colors i molt refrescant, ja que en general és rica en aigua. De fet, és durant aquesta estació que es recomana menjar unes 8 peces de fruita, degut que de manera natural ajuden al nostre organisme a mantenir-se hidratat, sent una font de vitamines molt important.

És per això que aprofitant que ens trobem en un mes on tenim una immensa varietat al nostre abast és un bon moment per sorprendre al nostre paladar amb sabors i combinacions completament diferents.

La combinació entre dolç i salat és una tradició molt antiga, amb una forta influència oriental i que ja estava present en la cuina romana i àrab, cultures que acompanyaven els seus rostits de carn amb fruites fresques, confitures i fruits secs com la pruna, els albercocs, les orellanes o els dàtils. I va ser durant l’època medieval que els receptaris s’ompliren amb receptes amb aquests dos contrastos.
Però no cal anar tan enrere, en la nostra cuina tenim molts plats de consum diari on el dolç i el salat troben l’equilibri perfecte. Com pot ser el rostit de pollastre amb prunes, les amanides amb prunes i mel, el formatge amb codony, etc. De fet, una de les tradicions més arrelades a la nostra comarca (Osona) és: coca de forner ensucrada amb llonganissa de Vic, que amb un bon cava ben fresquet són l’anima de les nostres festes!

És evident,  que a la cuina, casar el dolç amb el salat dona molta riquesa de sabors. I és ara, a l’estiu, el moment ideal, perquè hi ha més possibilitats, perquè els arbres són plens de fruita.

La unió de la fruita amb els altres ingredients entra pels ulls, i per a menjar, la vista hi fa molt.

Avui compartim 3 plats que faran que gaudeixis encara més d’aquesta estació, la gaudiràs a través de gust, l’olfacte i la vista.

 1. Figues amb pernil. Es poden fer en calent, de manera que es poden convertir en un entrant perfecte. Embolcalla la figa amb pernil cuit curat i passa’l directament per la planxa. Si encara vols sorprendre una mica més, dins de la figa afegeix una mica de formatge per tal que es fongui amb la calor.
 2. Peres amb pernil. Les peres de Sant Joan són petitones i cruixents, perfectes per aquest plat tan de temporada que entrarà per la vista. Talla les peres i retira el cor, afegeix una mica de formatge blau i embolcalla-la amb una cinta de pernil cuit curat. Un entrant que no passarà desapercebut
 3. Brotxetes de fruita amb pernil. Escull la fruita que més t’agradi: la síndria, el préssec, els albercocs, etc., i talla-la. Forma brotxetes petites, cada una d’una fruita i combina-la amb el pernil cuit curat. Afegeix unes gotes d’oli, una mica de pebre, i a gaudir-ne!

I tu, com gaudeixes del dolç i salat? Tens alguna recepta especial?

Història de les salsitxes Frankfurt

història salsitxes frankfurt

La història de les salsitxes és remunta fa 3500 anys amb els babilonis. Per tant podem esperar que a cada una de les cultures posteriors sempre hi ha hagut moltíssima tradició. No cal anar gaire lluny, a casa nostra també han sigut molt populars i són les protagonistes d’un plat típic de la nostra terra: botifarra amb seques.

Si fem un repàs històric d’aquest aliment, podem veure que ens han estat acompanyant al llarg de la nostra evolució.

A l’època grega, adaptaren la salsitxes i li varen donar el nom de Orya.

A l’època romana, es converteix en un plat molt típic, anomenat Salsus, convertint-se en protagonista de les festes lupercales, festes paganes anuals que es celebraven el 15 de febrer en honor al deu Lupercus.

És durant l’edat mitjana, que a cada regió comencen a aparèixer fórmules regionals amb mides, formes, textures i sabors totalment diferents les unes de les altres. I amb noms que denoten el seu lloc d’origen.

Al llarg dels següents anys es comencen a produir unes diferències nacionals bastant evidents. Mentre que en els països mediterranis elaboraven salsitxes més dures i seques. Al nord d’Europa eren més gruixudes, tendres i sobretot greixoses.

Però no és fins a mitjans del segle XIX, 1860, que a la regió d’Alemanya apareix la salsitxes frankfurt com la que coneixem avui dia. Una varietat totalment diferent de les que feien i degustaven a la zona. I com era habitual en el moment, el nom que se li dóna és el del lloc d’origen, en honor a la seva ciutat.
Aquesta salsitxes és especiada, fumada, i segons la tradició alemanya se li va donar expressament la forma mig corbada que actualment també podem apreciar. Aquesta salsitxa també va rebre el nom de “salsitxa dachshund”, nom que arribaria fins a Amèrica, on rebria el nom popular “salsitxes hot dog”.

Han passat els anys i s’han popularitzat tant que les podem trobar a gran part de les nostres llars. És per això que a Erre de Vic també hem preparat la nostra versió de salsitxes de frankfurt. Són úniques perquè només contenen pernil, gall dindi o pollastre, sal nitre i ascorbat sòdic. Tenen el punt just d’equilibri entre la carn i el greix, aquell que aconsegueix (a temperatura ambient) que es fonguin a la boca mentre les assaborim.

Són la versió més saludable, producte al qual se li ha otorgat el segell de producte ecològic. I el podràs trobar en cada un dels embalatges.

Exclusivitat i luxe. Catalonia Gourmet i Erre de Vic

erre-de-vic-catalonia-gourmet

L’objectiu màxim de la nostra feina és oferir-te un producte de màxima qualitat, saludable i d’alta gastronomia, ja que entenem que és l’única manera que tenim al nostre abast per cuidar-te tant per dins com per fora. Una alimentació saludable és sinònim d’un bon estat d’ànim, energia per gaudir del dia a dia i felicitat. I dins aquest marc, on primem la qualitat per sobre de tot, és on neix la nostra col·laboració amb Catalonia Gourmet.

Catalonia Gourmet és un clúster que uneix i dóna visibilitat a les empreses catalanes que tenim per objectiu crear un producte gourmet d’alta qualitat, exclusiu i amb una història única. Sota aquests paràmetres els seus valors entren en concordança amb els valors d’Erre de Vic i que, hem heretat des de 1952, generació rere generació.

valors-catalonis-gourmet

És per això que des de Erre de Vic ens unim a aquestes entitats amb les quals treballem cada mes per sorprendre’t amb esdeveniments exclusius. Des de una sessió cuina Catalonia Gourmet Market, on el xef Sergi de Meià va preparar algunes propostes amb els nostres productes.

O bé, el tast que recentment vàrem preparar a les bodegues de Jean Leon on uníem una visita per les bodegues amb un magnífic tast de productes gourmet catalans.

Volem apropar-te el producte de mil maneres diferents, ja que no creiem que qualitat sigui sinònim de luxe. Gaudeix amb diferents esdeveniments perfectes per anar amb família, amb amics o per què no, per sorprendre d’una manera molt original. T’avisarem a través de les nostres xarxes socials com a través de les del Gourmet Català de cada un dels esdeveniments. No et perdis la propera festa, t’hi esperem!

Viu la revetlla de Sant Joan!

revetlla sant joan

En unes hores estarem pensant en la revetlla de Sant Joan. Decorarem els patis amb garlandes de molts colors, el cava el tindrem preparat a la nevera i la coca estarà encarregada al forn del barri.

No hi ha millor manera per començar l’inici de l’estiu que estar envoltats de les persones que ens estimem, música i somriures. Però que passa amb el sopar? Per la revetlla val la pena fer un sopar una mica diferent i sobretot fresc. De manera que, si encara no tens clar què preparar, avui et donem alguns consells i idees.

 • Amb la calor no ve de gust plats elaborats i hipercalòrics. Per tant hauràs de pensar en àpats que siguin lleugers, que siguin senzills de preparar i també de menjar. I si són un pèl fresquets encara millor!
 • Una opció és preparar diferents safates amb pernil cuit curat, pernil cuit amb tòfona i pernil cuit amb mel. Cada tipus en una safata diferent, per tal que no es barregin els sabors. Ah, i recorda que el pernil l’hauràs de treure una estoneta abans de la nevera per tal que els convidats puguin gaudir de tot el seu gust.
 • Acompanya les safates de pernil amb diferents tipus de pans i melmelades. Convida a tastar noves textures i a sorprendre els paladars.
 • Una altra opció per no passar gaire temps a la cuina, és el nostre pollastre farcit de pomes i prunes. Sol cal que l’escalfis i cap a la taula!
 • Recorda que els àpats han de ser sempre equilibrats, per tant, no oblidis afegir amanides i productes vius que aportin vitamines al nostre organisme. Una idea seria presentar-les en petits bols individuals. Fàcils de menjar i de servir.
 • Hauràs de tenir present si entre els teus comensals hi ha persones amb alguna intolerància alimentària per tal de cobrir les seves necessitats. Els nostres productes no contenen gluten i estan preparats amb la menor quantitat d’al·lèrgens. Elaborats de manera artesanal i amb productes de proximitat.

I, si prefereixes preparar un sopar elaborat d’estovalles, et compartim un munt de receptes i com a ingredient principal el pernil cuit curat, sol hauràs de clicar aquí.

Sigui quina sigui la teva opció, et desitgem que gaudeixis d’una Feliç Revetlla!