(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

5 formes diferents de gaudir el pernil cuit curat depenent de l’hora del dia

erre-de-vic-pernil-cuit-curat

Estem acabant el mes d’Agost, això significa que molts de nosaltres i potser tu també, estem tornant a les rutines després d’unes vacances ben merescudes. Tornar a la feina, la canalla, les activitats extres, activitats domèstiques i un llarg etcètera que si no ens ho prenem amb calma tot plegat, se’ns pot fer tot, una gran costa amunt.

Per això avui et parlarem de com facilitar-te aquesta tornada i de ben segur que t’encantarà, per què com sempre, anem un pas més enllà i no només et facilitem la tornada, sinó que el que pretenem és cuidar-te també per dins.

Només et demanem que tinguis sempre una mica de pernil cuit curat Erre de Vic a la nevera, i ara prepara’t per a saber en quin moment del dia i com el pots menjar per fer-ho sempre variat i equilibrat.
És important saber i respectar els àpats necessaris pel nostre organisme, que com ja sabem són 5: l’esmorzar, mig-esmorzar, dinar, berenar i sopar. Si mantenim aquestes ingestes el que estem fent és enviar-li al nostre organisme la informació que sempre estarà rebent aliments, per tant, els pot cremar per al correcte funcionament de tot el nostre sistema. En el moment que eliminem qualsevol àpat, el nostre organisme rep la informació que pot faltar qualsevol altra ingesta, per tant, seria bo convertir els aliments rebuts en greix com a dipòsit de reserva.
Per aquesta raó és tan important mantenir ben alimentat el nostre organisme. Així ens assegurem que tots els nutrients que ingerim són ben assimilats i no acumulem greix innecessari.

Et donarem 5 idees ben diferents de com introduir el pernil cuit curat en cada una d’aquestes ingestes. Així sempre tindràs més varietat alimentària i evitarem que la rutina també arribi a la cuina.

Per què el pernil cuit no és només per a fer entrepans!

Esmorzar
És l’àpat principal, per tant, hem de ser generosos per començar el dia amb molta energia.

Una bona torrada amb uns quants canonges, a sobre un tall de pernil cuit curat Erre de Vic, afegir fruits secs i una mica de mel. Per acompanyar seria perfecte un suc de fruites.

Mig esmorzar
En moltes ocasions, per no dir la majoria, aquest àpat ens enganxa o bé al carrer o treballant. És per això que hem pensat fer-ho molt senzill perquè puguis endur-te’l.

Pasta de full de pernil i formatge. Sol necessites una placa de milfulles, l’obres i al mig hi poses el pernil cuit curat Erre de Vic amb formatge. Tenques la pasta de full fent una trena i li poses una mica d’ou per sobre perquè quedi ben daurat. I llest per ficar-lo al forn a 220º durant 10′.

Dinar
Encara ens queda molt dia al davant, és per aquesta raó que és interessant que els dinars contemplin tots els nutrients que necessitem. Ara bé, tampoc no cal atipar-se, ja que d’aquí unes quantes hores hauràs de berenar i un excés d’aliments tampoc és bo.

Rissotto de pernil cuit curat Erre de Vic amb espinacs. Seguim la recepta tradicional del rissotto, i serà en els 10 últims minuts de cocció quan afegirem els espinacs i el pernil cuit curat laminat.

Aquest plat permet moltes alternatives i totes elles són gustoses i amb una gran aportació d’energia.

Berenar
Els berenars poden arribar a ser molt divertits, sobretot si estem a casa i acompanyats.

Crepes de pernil cuit curat Erre de Vic. En comptes de preparar els típics crepes dolços que aporten una gran quantitat de greixos no saludables i sucres, tria la versió més sana. A més, pensa que aquest àpat ha de ser més lleuger que la resta per la quantitat d’hores d’activitats que ens queda, per tant, una quantitat de sucre i greix que no serà cremat, no és saludable.

Sopar
És l’últim àpat i el que ens acompanyarà fins l’endemà mentre tenim una activitat pràcticament nul·la, ja que estarem descansant i dormint.

Carabassons farcits de pernil cuit curat Erre de Vic. Triem verdures per alleugerir l’àpat, que la vegada són molt fàcils de cuinar i a tothom agrada.
Per a l’elaboració podem seguir la recepta tradicional, però el farcit el fem amb ceba i pernil, una mica de pa ratllat per sobre i al forn! I pels enamorats del formatge canviem el pa ratllat per una mica de formatge laminat.
Que et sembla? Ets dels que utilitzaves el pernil cuit curat només per a fer entrepans? Ara ja tens diferents maneres de gaudir-lo mentrestant et cuides per dins.

PrintFriendly and PDF

Post navigation