(+34) 938 850 916 - erredevic@erredevic.com

Bloc

Amb la tardor, estrenem hàbits alimentaris!

erre-de-vic-tardor-alimentació-saludable

Estem a pocs dies de que oficialment comenci la tardor, i ja s’està fent notar. Els matins i els vespres són més freds, i ja no ens costa tan dormir, cosa que és d’agrair. Comencem a pensar a fer el canvi d’armari, per desar les peces de roba més estiuenques i tenir a mà, les jaquetes, els pantalons i algun jersei.
Però si fem el canvi d’armari per adaptar-nos a les noves temperatures, perquè no ho fem també amb l’alimentació?

Cuidar de la nostra alimentació significa pendre consciència de les necessitats del nostre organisme en el moment estacional en el qual ens trobem. I sobretot durant aquest període de tardor, és més important que mai, ja que amb l’inici del fred, la pluja i en general, el mal temps, el nostre organisme està més sensible i quedem exposats a l’astènia de tardor, o bé, també coneguda com a la depressió de tardor, deguda a la manca d’energia.

Mantenir els teus hàbits alimentaris en consonància amb l’època de l’any és fonamental per adaptar-nos.

Els aliments de temporada de la tardor, són rics en vitamines i plens de nutrients que ajuden a superar el cansament i la falta d’energia que a vegades acompanya aquesta estació. Tots ells s’han de consumir amb moderació, seguint una dieta equilibrada.

Abans de tot cal tenir present que:

  • El ferro a través d’aliments com la carn, el peix, els llegums, els fruits secs, els cereals integrals,… són imprescindibles per gaudir d’energia.
  • Les vitamines del grup B i C també ens aportaran energia i cuidaran del nostre organisme de la baixada de temperatures, per tant també les haurem de tenir molt presents en els nostres àpats.
  • Esmorzar bé, beure aigua i aprofitar els aliments de temporada són bons hàbits per afrontar la nova estació amb ànims.

Els aliments de temporada que cal aprofitar són:

  • Els bolets: pel seu sabor i textura són molt apreciats a la cuina, però a més posseeixen proteïnes, vitamines i propietats medicinals. Són molt pobres en hidrats de carboni (encara que més que les hortalisses), amb un pobre contingut calòric. Són riques en micronutrients com el iode, fòsfor, coure, ferro i precursors de la vitamina D i vitamina B.
  • Les castanyes: es caracteritzen entre la fruita seca per la seva abundància de midó i el seu pobre contingut en greixos. D’aquí que constitueixin una font d’energia molt vàlida. A més aporten potassi, magnesi, ferro i fòsfor. També són riques en antioxidants, vitamines C i E. Rostides resulten una delícia per al paladar.
  • La carabassa: la seva carn és un veritable tresor nutricional, ja que proporciona bones quantitats de betacarotè i vitamines C i E, implicades en el manteniment de la funció de la retina i l’agudesa visual. Gràcies a la seva riquesa en potassi ajuda al control de la tensió arterial, i a més resulta digestiva i conté poques calories. És ideal per preparar cremes i pastissos.
  • El moniato: és un aliment molt ric en nutrients antioxidants (betacarotè i vitamina C). A més, abunda en magnesi, ferro, fòsfor i calci. Tot i que es tracta d’un aliment calòric a causa dels seus sucres, no aporta greixos i sadolla molt, pel que en realitat evita que es mengi més quantitat d’altres aliments menys equilibrats. A més, es digereix amb facilitat.

Incorporar aquests aliments en la nostra dieta juntament amb el pernil cuit curat et permetrà mantenir un equilibri nutricional, ja que el pernil cuit curat té una concentració al voltant del 10% de proteïnes i de ferro que el nostre cos necessita diàriament. Però també posseeix zinc, potassi, fòsfor i magnesi, de manera que pots imaginar-te els beneficis que aporta el pernil cuit curat a la salut.
A més d’això, també té gran quantitat de vitamines del grup B, que tenen bones propietats per al sistema immunològic.

I com que a la tardor es recomana disminuir el consum de sal, et proposem la nostra varietat baixa en sal.

Des de Erre de Vic et desitgem que tinguis una molt bona entrada a la tardor i que sobretot la gaudeixis amb un dels millors plaers, l’alimentació.

PrintFriendly and PDF

Post navigation